AED geeft reanimatie instructie
Reanimatie begeleiding met metronoom (100 pm)
Reanimatie feedback


AED geeft Reanimatie instructie

Het reanimeren van een slachtoffer, zowel voor als nadat de AED de shock heeft toegediend is uitermate belangrijk. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat het toedienen van reanimatie cruciaal is bij de behandeling van het slachtoffer.

De totale reanimatie instructie bestaat uit de volgende onderdelen:

Als alle bovenstaande handelingen door de AED worden verteld aan de hulpverlener, is er sprake van het geven van een goede reanimatie instructie door de AED.

De Philips HeartStart HS1 en de Cardiac Science Powerheart G3 Plus voldoen hieraan.

De Zoll AED Plus geeft wel reanimatie uitleg/instructie's, maar geeft geen instructie voor 30 compressies & 2 beademingen (reanimatie protocol van 2010). De CardiAid geeft geen reanimatie uitleg/instructie’s maar geeft wel instructie voor 30 compressies & 2 beademingen (reanimatie protocol van 2010) De Heartsine Samaritan Pad 300, de Defibtech Lifeline en de Medtronic lifepak CR Plus geven geen reanimatie instructie.

NB: Een ervaren hulpverlener hoeft natuurlijk geen gesproken instructies af te wachten, en begint direct met reanimeren. De Philips Heartstart HS1 herkent het starten van de reanimatie en springt direct over naar het reanimatie ondersteunende ritme van de metronoom. (de hulpverlener kan er via een knop voor kiezen of hij wel of niet ondersteuning van het reanimatie ritme door de metronoom wenst)
Reanimatie begeleiding met metronoom (100 pm)

Een onervaren hulpverlener zal niet bekend zijn met de frequentie waarmee de druk op de borst moet worden gegeven. Of zal na enige tijd het ritme verliezen en onregelmatige hartmassage gaan toedienen. Een aantal AED ’s heeft een metronoom, een geluidssignaal die het ritme begeleidt door een tik of piep te laten horen. Zo kan de toediener beter het juiste ritme aanhouden.

Alle vergeleken AED’s, behalve de Medtronic lifepak CR Plus, hebben een metronoom die het tempo van de reanimatie aangeeft en hiermee extra begeleiding biedt.

Let op: Alleen bij de AED’s van Philips, CardiAid en Cardiac Science wordt het ritme van de metronoom na 30x onderbroken voor de beademingsinstructie. Bij de andere AED’s tikt het ritme door, terwijl het reanimatie protocol beademing voorschrijft.
AED geeft Reanimatie feedback

Een onervaren gebruiker zal niet snel weten hoe reanimatie moet worden toegediend. Bij reanimatie is het ritme en de diepte van toediening van druk op de borst belangrijk.

De Zoll AED plus geeft feedback met betrekking tot diepte en frequentie van de reanimatie. Hierdoor kan de gebruiker zijn handelingen corrigeren. Dit kan de Zoll AED Plus alleen indien gebruik wordt gemaakt van de speciale CPR-D Padz-elektroden.

Contact

Procardio
"Vlierstaete"
Vlierberg 4-5b
3755 BS Eemnes

T: +31-(0)35 - 33 33 515
24-uurs servicedienst: +31-(0)35 - 33 33 517
Website: www.procardio.nl
E-mail: info@procardio.nl

Over ons

Wij van Procardio zijn blij om te zien dat u opzoek bent naar een AED. Het kan namelijk ook u overkomen! Een familielid, vriend, collega of zelfs onbekende kan plotseling neervallen met een hartstilstand. Weet u hoe u dit slachtoffer het snelste kunt helpen? Elke minuut is namelijk cruciaal!

Lees meer